22.2 C
Athens
Σάββατο, 26 Απριλίου, 2025

Προπτυχιακό Μηχανολόγου Μηχανικού στη Ναυτική Ακαδημία Βάρνας

Η Σχολή Μηχανικών της Ακαδημίας της Βάρνας είναι διεθνώς αναγνωρισμένη από τον I.M.O. (International Maritime Organization) ο οποίος ελέγχει την ναυτιλιακή εκπαίδευση παγκοσμίως και πληροί τις προϋποθέσεις του STCW (Convention International Convention on Standards of Training, Certification and Watchkeeping). Επίσης τα πτυχία είναι πλήρως αναγνωρισμένα από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών & Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) της Ελλάδας, σύμφωνα με το Νόμο 3328/2005 – ΦΕΚ 80/Α/1.4.2005.

Οι απόφοιτοι της Σχολής Μηχανικών της Ναυτικής Ακαδημίας της Βάρνας ασχολούνται με την τεχνολογία της ναυτιλίας και αποκτούν Πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού.
Κατά κύριο λόγο το επάγγελμα του Μηχανικού σχετίζεται με τη συντήρηση, την καλή λειτουργία των μηχανών του πλοίου, καθώς και με τον υπολογισμό και την προμήθεια καυσίμων, νερού, λιπαντικών και ανταλλακτικών στα πλοία. Ένας Μηχανικός εργάζεται κυρίως στο μηχανοστάσιο και ελέγχει την καλή λειτουργία της μηχανής και των άλλων μηχανημάτων και συσκευών του πλοίου, όπως ηλεκτρογεννήτριες, γερανοί κ.λπ. Ο έλεγχος των μηχανών στα σημερινά πλοία γίνεται κυρίως μέσω της κονσόλας ελέγχου και με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Στη σταδιοδρομία τους οι απόφοιτοι της Σχολής Μηχανικών δύναται να εργαστούν σε ναυτιλιακές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, στον Δημόσιο Τομέα, σε εφοδιασμούς, πρακτορεύσεις, νηογνώμονες, σε οργανισμούς πιστοποίησης κτλ. Ακόμη εργάζονται για λογαριασμό ναυτιλιακών εταιρειών σε εμπορικά και επιβατηγά πλοία, ενώ μετά από αρκετά χρόνια θαλάσσιας υπηρεσίας μπορεί να αναλάβουν τη θέση του αρχιμηχανικού στα ναυτιλιακά γραφεία κάνοντας ελάχιστα ταξίδια. Ορισμένοι Μηχανικοί δημιουργούν δικές τους μικρές εταιρείες επισκευής πλοίων και σκαφών αναψυχής.

Μεγάλης σημασίας είναι το προτέρημα που έχει η Ναυτική Σχολή Μηχανικών της Βάρνας, να διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με εταιρείες – δυνητικούς εργοδότες των αποφοίτων όπου παρέχει δυνατότητες πρακτικής κατάρτισης, υποτροφιών και μελλοντικής απασχόλησης σε ναυτιλιακές εταιρείες και θαλάσσιες εγκαταστάσεις.

Η Πρακτική Άσκηση διεξάγεται σε εμπορικά πλοία και καλύπτει όλες τις πτυχές της λειτουργίας και συντήρησης τους.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα