16.8 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Πως η γλωσσομάθεια βοηθάει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων

Η γνώση μιας ή και περισσότερων ξένων γλωσσών είναι πολύ σημαντική για τον καθένα ξεχωριστά. Βοηθάει στην πνευματική καλλιέργεια των νέων και διευρύνει τους πνευματικούς τους ορίζοντες. Επίσης η γνώση μίας άλλης γλώσσας πέραν της μητρικής εμπλουτίζει τη σκέψη, εφόσον ο άνθρωπος έρχεται σε επαφή με νέα εκφραστικά μέσα, νέες λέξεις και έτσι ανοίγεται ένας νέος κόσμος απέναντι στην παγκόσμια φιλία και ενότητα.

Ακόμη, η φοίτηση σε ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα προκειμένου να υλοποιηθεί χρειάζεται η γνώση της γλώσσας της χώρας υποδοχής των υποψηφίων φοιτητών όπως και η σύνθεση μίας επιστημονικής εργασίας προϋποθέτει τις περισσότερες φορές τη χρήση ξένης βιβλιογραφίας.

Επίσης η γλωσσομάθεια καλλιεργεί την επαφή ανθρώπων με διαφορετική κουλτούρα, ήθη και έθιμα όπου μπορούν να ανταλλάσσουν απόψεις, ιδέες, εμπειρίες και με αυτό τον τρόπο να έρθουν κοντά όχι μόνο οι άνθρωποι μεταξύ τους, αλλά και διαφορετικοί πολιτισμοί.

Επιπλέον, γνωρίζοντας τη γλώσσα ενός άλλου λαού μπορεί ο καθένας από εμάς να εντρυφήσει στην ιστορία του, τον πολιτισμό του, αλλά και τις ρίζες του. Κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό, διότι μπορεί να προσεγγίσει την ιστορία του και τη λογοτεχνία του, ακόμη είναι σε θέση να απολαμβάνει τα τραγούδια και τον κινηματογράφο του.

Εξάλλου είναι προσόν για κάποιον να μπορεί να ακούει κατανοώντας και να διαβάζει μια ξένη γλώσσα.

Συμπερασματικά, η γνώση μιας ξένης γλώσσας δεν αποτελεί απλώς ένα πτυχίο αλλά είναι κάτι βαθύτερο, μια φιλοσοφία απέναντι σε έναν άλλο πολιτισμό ή ακόμα και ένα έναυσμα για αλλαγή σε κάτι νέο διαφορετικό.

 

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Latest Articles