16.8 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Σωστός επαγγελματικός προσανατολισμός

Το επαγγελματικό μέλλον είναι κάτι που απασχολεί τους νέους πλησιάζοντας στην αποφοίτηση από το σχολείο και φυσικά τους γονείς. Όταν τα παιδιά καλούνται να πάρουν αποφάσεις που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία ίσως έρθουν σε σύγκρουση με τις απόψεις των γονιών τους.

Επιπλέον τα τελευταία χρόνια το μάθημα του επαγγελματικού προσανατολισμού στα σχολεία φαίνεται ότι κάποιες φορές δεν αρκεί για να αποφασίσει ένας νέος την επαγγελματική πορεία που επιθυμεί να ακολουθήσει. Έτσι αρκετοί γονείς στρέφονται σε ειδικούς συμβούλους και προτρέπουν τα παιδία τους να συμβουλευτούν επιπλέον έναν επαγγελματία.

Πράγματι, οι εν λόγω ειδικοί μπορούν να βοηθήσουν τους υποψήφιους φοιτητές να συμπληρώσουν σωστά το μηχανογραφικό τους, διαδικασία που μπορεί να αποδειχτεί περίπλοκη, εάν δεν γνωρίζει κανείς σε βάθος τις κατευθύνσεις και τα τμήματα σπουδών.

Ακόμη είναι σε θέση να κατευθύνουν αποτελεσματικά τους νέους, στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν τις κλίσεις τους, να κατανοήσουν τι τους ταιριάζει, αλλά και να ξεδιαλύνουν στο μυαλό τους πώς το επάγγελμα που έχουν στο νού τους είναι ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών και πώς αργότερα θα τους εντάξει στην αγορά εργασίας.

Όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις, ψυχομετρικά τεστ καθώς και συμβουλευτική που θα βοηθήσει τα παιδιά να πάρουν τη σωστή απόφαση εν μέσω μιας περιόδου με άγχος.

 

 

 

Πηγή εικόνας: pikist.com

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Latest Articles