Σπούδασε

Νομική

Φυσική Aγωγή

Αναγνωρισμένο πτυχίο Πανεπιστημίου Paris 13 – Sorbonne Paris Cité με φοίτηση στο IdEF

Προπτυχιακά -Μεταπτυχιακά Προγράμματα

Αναγνωρισμένα από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων

Νομική

Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα
Αναγνωρισμένο Διπλωμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Σπουδάστε στην Ελλάδα στο Γαλλικό Κολλέγιο IdEF, το ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ Κολλέγιο με πτυχιούχους Νομικής ήδη εγγεγραμμένους σε Ελληνικούς Δικηγορικούς Συλλόγους και αποκτήστε πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Paris13 – Sorbonne Paris Cité ισοδύναμο με τους απονεμόμενους τίτλους των τμημάτων Νομικής των Ελληνικών ΑΕΙ και αναγνωρισμένο από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων χωρίς επιπρόσθετες εξετάσεις.

Οι φοιτητές του IdEF που σπουδάζουν στην Αθήνα, είναι κανονικά εγγεγραμμένοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Paris 13, έχουν την ίδια φοιτητική ιδιότητα και λαμβάνουν την ίδια εκπαίδευση με τους φοιτητές που σπουδάζουν στο Παρίσι.

Στόχος του προγράμματος είναι να καταρτίσει άριστα τον φοιτητή στο νομικό συλλογισμό, στις έννοιες και στις βασικές γνώσεις της Νομικής επιστήμης, όχι μόνο στο θεωρητικό επίπεδο αλλά και σε αυτό των τεχνικών γνώσεων που απαιτούνται και να αφομοιώσει τις τεχνικές για άρτιο και επιστημονικό γραπτό και προφορικό λόγο, δεξιότητες απαραίτητες για την άσκηση του επαγγέλματος καθώς και για την συνέχιση των σπουδών σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Οι εξετάσεις για το ελληνόφωνο πρόγραμμα γίνονται στα Ελληνικά.

Επιστήμες και Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού STAPS

Προπτυχιακό Πρόγραμμα
Αναγνωρισμένο Διπλωμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Το τμήμα «Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» προσφέρει ένα υψηλό και σύγχρονο επίπεδο ακαδημαϊκής γνώσης και πρακτικής εφαρμογής για εκείνους που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στον τομέα της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού.

Τα μαθήματα διδάσκονται στα Ελληνικά και οι φοιτητές είναι εγγεγραμμένοι στο Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 Sorbonne Paris Cité και έχουν την ίδια φοιτητική κάρτα και την ίδια φοιτητική ιδιότητα με τους φοιτητές της Γαλλίας. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των τριών ετών φοίτησης απονέμεται στους φοιτητές το πτυχίο Licence του τμήματος «Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» από το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 – Sorbonne Paris Cite.

Τα προγράμματα σπουδών προσφέρουν ειδικότητα στα αθλήματα ποδόσφαιρο, μπάσκετ, στίβος, κολύμβηση, χορός και fitness.

Το πρόγραμμα σπουδών που παρακολουθούν οι φοιτητές στην Αθήνα είναι αυτό του Γαλλικού Πανεπιστημίου. Τα θεωρητικά μαθήματα διδάσκονται στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου και τα πρακτικά μαθήματα διενεργούνται 2-3 φορές την εβδομάδα σε αθλητικούς συλλόγους με τους οποίους συνεργάζεται το Κολλέγιο. Η διδασκαλία των θεωρητικών μαθημάτων γίνεται από άρτια καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό με ακαδημαϊκή, επαγγελματική και ερευνητική εμπειρία, ενώ τα πρακτικά μαθήματα από καταξιωμένους επαγγελματίες-προπονητές με μεγάλη επαγγελματική πορεία στον χώρο του αθλητισμού και της προπονητικής.

Επιστήμες και Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού STAPS

Επιστήμες και Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού STAPS

Ποια είναι τα
πλεονεκτήματα των
Προγραμμάτων μας;

Γίνετε μέλος μίας πανεπιστημιακής κοινότητας με 24.000 φοιτητές στις 4 Πανεπιστημιουπόλεις σε 9 εκπαιδευτικούς κλάδους, 1.206 Καθηγητές και Καθηγητές-Ερευνητές και 585 διοικητικό προσωπικό εκ των οποίων 52 στις βιβλιοθήκες

Σπούδασε Νομική
και απόκτησε:

 • Αναγνωρισμένο πτυχίο σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο ως πτυχίο της Σορβόννης.
 • Δωρεάν και αυτόματη συνέχεια σπουδών, στο Πανεπιστήμιο Paris 13 (πανεπιστημιούπολη Villetaneuse) ή με αίτηση σε οποιοδήποτε άλλο Πανεπιστήμιο της Ε.Ε.
 • Αυτόματη μετάβαση από την Licence 3 (3ο έτος σπουδών) στο Master 1 Νομικής (4ο έτος σπουδών), με την απόκτηση της Licence Νομικής.
 • Μεταπτυχιακό δίπλωμα με ειδίκευση «Δίκαιο των Επιχειρήσεων» του Πανεπιστημίου Paris 13 – Sorbonne Paris Cité, που αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Σπούδασε Φυσική Αγωγή και Αθλητισμό
και απόκτησε:

 • Συνέχιση σπουδών στο 4ο έτος και να ολοκλήρωση του 4ετούς κύκλου σπουδών, όπως και στο πρόγραμμα σπουδών Ελληνικών Πανεπιστημίων.
 • Δυνατότητα πλαισίωσης και ψυχαγωγίας οποιουδήποτε κοινού δραστηριοτήτων φυσικής αγωγής αρχαρίου επιπέδου, με το πτυχίο DEUG STAPS.
 • Δυνατότητα απασχόλησης στον τομέα της προπονητικής, με το τριετές πτυχίο Licence STAPS Προπονητικής (180 ECTS).
 • Συνέχεια σε επίπεδο μεταπτυχιακού ή/και διδακτορικού με στόχο την έρευνα ή την ακαδημαϊκή καριέρα, με το τετραετές πτυχίο (240 ECTS) και την αναγνώριση του ΣΑΕΠ, ως καθηγητές Γυμναστικής σε δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία.

Τα προγράμματα του IdEF συνιστούν την Νο 1 επιλογή για τους κλάδους
Νομικής και Φυσικής Αγωγής καθώς και μία αξέχαστη φοιτητική εμπειρία.

Γιατί να σπουδάσετε στο Γαλλικό κολλέγιο IdEF;

Τα προγράμματα σπουδών του IdEF και του Πανεπιστημίου Paris13 συνιστούν την πλέον αξιόπιστη ακαδημαϊκή πρόταση στην Ελλάδα.

 • Ίδια προνόμια φοίτησης με το Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13
 • Το πρώτο αναγνωρισμένο πτυχίο Νομικής με αποφοίτους που δικηγορούν ήδη στην Ελλάδα
 • Διανομή εκπαιδευτικών εγχειριδίων και στις 2 γλώσσες (ελληνικά και γαλλικά)
 • Απόκτηση Αναγνωρισμένου Πτυχίου της Σορβόνης
 • Δυνατότητα εξ’αποστάσεως εκπαίδευσης στους νομικούς τομείς
 • Πρόσβαση σε μία Πανεπιστημιακή κοινότητα 24.000 φοιτητών σε όλο το φάσμα των ακαδημαϊκών σπουδών
 • Αρχή και υποστήριξη ανάπτυξης από το Γαλλικό κράτος
 • Ακαδημαϊκός συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας

Ενημερωθείτε για
τα Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά
Προγράμματά μας

Επικοινωνήστε μαζί μας στα:
6972113180 – 2107647224

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας
και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας
άμεσα, ώστε να σας προσφέρουμε
εντελώς δωρεάν καθοδήγηση!

Όνομα / Επώνυμο*

E-mail*

Τηλέφωνο

Βαθμός β΄ Λυκείου

Ενδιαφέρομαι για τη Σχολή

Επιθυμητή ώρα επικοινωνίας

Σημειώσεις